Магазин

Евровизиски скандал: Шведска ја обвини Хрватска за плагијат!

Евровизиски скандал: Шведска ја обвини Хрватска за плагијат!
Евровизиски скандал: Шведска ја обвини Хрватска за плагијат!
Песната „Lighthouse“ на Нина Краљиќ е една од фаворитите на овогодинешниот избор за песна на Евровизија, но откако е објавено дека младата пејачка во оваа песна ќе ја претставува Хрватска, постојано ја следат скандали.

Нина најпрвин се соочи со критиките за тоа што песната ја потпишуваат странски автори, а сега се појавија и нови контроверзии.

Имено, многумина во Шведска тврдат дека „Lighthouse“ е доста слична со песната која ќе ја изведе преставничката на Шведска, Зара Ларсон „Uncover“.

Одредени шведски медиуми дури тврдат дека се работи за плагијат, а конечно одлуката ќе ја донесе евровизиски тим експерти.

Дали хрватската песна е плагијат, пресудете сами.

Извор:Вистина.мк