четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 50

Фабрика за преработка на автомобилски гуми ќе се гради во Новаци

gumi

Последни вести

Фабрика за преработка на стари автомобилски гуми ќе се гради во маровското село Брод, најави општина Новаци.

Од секторот за односи со јавност информираат дека за потребите на овој инвестициски проект е изработена студија за оценка на влијанието врз животната средина од новата фабрика.

– Целта беше да се е идентификуваат евентуалните последици од проектот врз животната средина пред да биде издадено решението за градење на објектот и за да можат да се елиминираат или ублажат  негативните биофизички, социјални, здравствени и останати ефекти. За изградбата на фабриката посебно го информиравме локалното население, велат од општината.

Изработувач на стратегиската оценка е Илија Кондински, овластен експерт за оценка на влијанието на проектот врз животната средина.

Најчитани вести