Секс

Факти за сексот кои можеби не сте ги знаеле

Факти за сексот кои можеби не сте ги знаеле

Многу од нас мислат дека сите знаат за најразлични теми, а посебно кога станува збор за сексот. Проверете го вашето знаење за некои факти за сексот:

Во машката семена течност постојат преку 30 различни состојки. Меѓу нив и витамин Б12, нитроген, млечна киселина, аскорбинска киселина, холестерол, креатин.

Поради лудиот секс може да се добие моментална амнезија, сосотојба во која неколку часа се губи сеќавањето.

Отприлика еден на секој 100-ти може да добие напад на „коитална главоболка“, која е бенигна и која може да настапи при сексуален однос.

Хламидија понекогаш е сексуално пренослива инфекција без симптоми. Кога двојките практикуваат анален сексј таа може да се прошири, да предизвика болки и да се лачи слуз.

Од илјда испитани жени, 12 отсто од нив го користат мобилниот телефон додека водат љубов.

Четириесет отсто од жените доживуваат оргазам во текот на вежбањето барем 11 пати во текот на животот.

Сексоманија е состојба во која партнерите спијат во текот на сексуалниот однос.

Во истражувањата од 2007 година од ова пореметување страда 7,6 отсто од жителите на САД.

ХПВ вирусот не се пренесува само по пат на вагинален или анален однос. Може да се пренесе и преку контакт на раката со гениталитте.

Просечниот сексуален однос трае 37 минути