петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 1

Фактор број 1 кој одлучува дали бракот ќе опстане

pari

Последни вести

Кога размилуваме за факторите кои влијаат на опстанокот на врската, обично се потсетуваме на стандардните работи. Важни се сличните вредности, целите, мораме да се чувствуваме добро и сакано покрај партнерот или партнерката.

Меѓутоа, постои уште еден фактор, кој според истражувањата е клчен.

Имено, станува збор за фискалната одговорност.

-Луѓето обично бараат партнери со сличен финансиски статус

-Паровите со сличен финансиски статус и поголема кредитна способност подолго остануваат заедно

-Експертите велат дека паричната ситуација исто така е пресудна. Паровите кои имаат помалку финансиски проблеми доживуваат помалку стресови и можат повеќе да се фокусираат на својот однос.

Од друга страна, паровите кои секојдневно се борат со недостаток на пари или долгови, не можат да обнат внимание на емотивниот однос во иста мерка па тоа често влијае на исходот на врската.

 

Најчитани вести