Македонија,Крими хроника

Фалсификувала илјадарки, заработила кривична

Фалсификувала илјадарки, заработила кривична

Кумановка заработи кривична пријава од СВР Штип поради фалсикување на пари.

Имено, 18 годишната С.Ц. пред три дена во дискотека во Штип платила со фалсификувана банкнота од 1.000 денари.

Делото е пријавено од страна на вработена во дискотекака, а по извршеното вештачење од полициските службеници, потврдено е дека банкнотата е фалсификат.