Балкан

Фараж ја повика Велика Британија да ги прифати сириските бегалци, биле радикално различни од Бугарите и Романците

Фараж ја повика Велика Британија да ги прифати сириските бегалци, биле радикално различни од Бугарите и Романците

Европратеникот и лидер на екстремно десничарската Партијата за независност на Обединетото Кралство, Најџел Фараж, кој е лицето на антиимигрантските кампања во Велика Британија, на големо изненадување за сите, ги повика британските власти да ги прифатат сириски бегалци во земјата.

Во интервју за„ Би-Би-Си“ лидерот на Партијата на независноста, рекол дека имигрантите од Сирија се радикално различни од Бугарите и Романците.

Според зборовите на Фараж е време за вистински дебата за разликата помеѓу бегалец, кој се плаши за својот живот и некој кој се преселил само поради економска добивка.