сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

Сопственик на краварска фарма инвестирал преку програмата ИПАРД и е редовен корисник на субвенции

farma

Поврзани вести

Денеска во село Бардовци, премиерот Никола Груевски ја посети фармата со 80 крави на сопственикот Мирослав Атанасовски. Атанасовски со помош на средства од ИПАРД-програмата купил трактори и опрема за одгледување на добитокот.

Од 2007 редовно ги користиме субвенциите за млеко, за грло и можам да кажам дека имаме убав живот, рече Атанасовски, кому во план му е да набави нова сорта крави молзници од Германија.

Сопственик на краварска фарма инвестирал преку програмата ИПАРД и е редовен корисник на субвенции

Премиерот истакна дека е големо задоволство да се види како со напорите кои ги вложува Владата се овозможува што повеќе корист за земјоделците и што тие се задоволни од тоа, како и од предлозите кои ги добиваат од граѓаните.

farma1

Атанасовски предложи да се усоврши стариот канал за наводнување, кој е 10 км долг и може да го користат и околните населени места Злокуќани и Ново Село.

Во фаза е формирање на ново претпријатие кое ќе биде надлежно за наводнување и одржување, а кое годишно ќе има просечно по 20 милиони евра буџет, соопшти Груевски.

Премиерот истакна и дека секоја година ќе има листа на приоритети во кои ќе се инвестира.

Најчитани вести