Свет

ФБИ: Исламска Држава може да произведе оригинални сириски пасоши

ФБИ: Исламска Држава може да произведе оригинални сириски пасоши

Исламска Држава поседува најмалку една машина за печатење на оригинални сириски пасоши и големо количество документи без лични податоци. Ова го објави директорот на ФБИ Џејмс Коми, кој навел дека со таквите патни исправи терористите може да се инфилтрираат меѓу бегалците, пренесува Б92.

Разузнавачките служби се доста загрижени по сознанието дека ИД има можност да произведе пасоши што се идентични со оригиналните. Тоа е голем проблем, наведува Коми.

ФБИ: Исламска Држава може да произведе оригинални сириски пасоши
ФБИ: Исламска Држава може да произведе оригинални сириски пасоши

Овие информации…