Свет

ФБИ уапси еден од најбараните криминалци

ФБИ уапси еден од најбараните криминалци

Власта во Никарагва соопшти дека е упасен Хуан Елијас Гарсија, член на салвадорската банда кој се наоѓа листата на ФБИ за 10 најбарани бегалци.

Американската полиција го бараше Гарсија за убиство на 19-годишна Њујорчанка и нејзиниот двегодишен син во 2010 година.

Гарсија има 21 година е познат член на моќната улична банда.

Тој е приведен во престолнината на Никарагва.