Спорт

Федерер откри колку го мрази Ѓоковиќ

Федерер откри колку го мрази Ѓоковиќ

Ривалството на теренот меѓу најдобриот српски тенисер Новак Ѓоковиќ и најтрофејниот Швајцарецот Роже Федерер, не е воопшто непознато. Но, многупати до сега се пишуваше дека двајцата тенисери имаат лош однос и дека Швајцарецот не го поднесува Ѓоковиќ.

Но, на ждрепката за двојките за Дејвис купот во Нови Сад  меѓу Србија и Швајцаррија , претставниците на медиумите добија конкретен одгвор од Федерер, колу го мрази Ѓоковиќ.

“Не го мразам Новак , иако понекогаш медиумите сакаат врвните тенисери да се мразат. Среќен сум заради него и неговата кариера. Често сме заедно на разни промоции и немам причина да го мразам”, изјaви Федерер.