Магазин

Фејсбук е стар 112 години?

Фејсбук е  стар 112 години?

Фејсбук деновиве го прослави својот десетти , но британските медиуми откриваат дека можеби е најпопуларната мрежа е многу постара отколку што ние мислиме.

Британската новинарска архива открива фрагмент од весникот   Western Times  од 1902 година во кој за прв се споменува зборот „Face-book”.

Facebook in 1902

Според овој текст, Фејсбук го прослави својот 112 роденден.

Фејсбукот од пред еден век значело дека секој кој сака може да дојде во редакцијата да го нацрта своето лице и да се потпише. Секако, тоа е многу поразлично од оној Фејсбук кој ние денеска го користиме, но основата е иста.