сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 32

Фејсбук ги прави луѓето среќни

Пријатели кои објавуваат позитивни објави и убави фотографии сепак успеале кај мнозинството свои пријатели да измамат насмевка на лицата, што најдобро зборува за вистинското влијание на Фејсбук.

prijateli-fejsbuk-sra-luge-istrazuvanje

Поврзани вести

Најновото истражување спроведено од страна на Leibnitz Knowledge Media Research Venter во Германија покажа дека социјалната мрежа Фејсбук ги прави повеќето од луѓето среќни.

Резултатите покажаа дека е поголем бројот на луѓе кои покажуват задоволство од туѓите позитивни објави и убави фотографии на Фејсбук, отколку што завидливи или љубоморни.

Пријатели кои објавуваат позитивни објави и убави фотографии сепак успеале кај мнозинството свои пријатели да измамат насмевка на лицата, што најдобро зборува за вистинското влијание на Фејсбук.

Затоа, ако не сте расположени посетете го Фејсбук, можеби некој од вашите пријатели одлучил на сите да ви посака убав ден.

Најчитани вести