вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Фејсбук на суд во Белгија

Facebook Settlement

Последни вести

Белгиски суд почнува оваа недела процес против Фејсбук поради злоупотреба на лични податоци, објавуваат локални медиуми, објави МИА.

Националната комисија за заштита на личните податоци наведува дека американската мрежа не ги почитува европските и белгиските закони.

Според Фламанскиот центар за дигитални истраги (iMinds) и Слободниот универзитет во Брисел, Фејсбук обработува тајно лични податоци на свои корисници и на други корисници на интернет без да бара согласност

Најчитани вести