Магазин

Фенг Шуи совети: Како положбата на креветот влијае врз вашето здравје?

Фенг Шуи совети: Како положбата на креветот влијае врз вашето здравје?

Ако во вашата спална соба имате повеќе влезни врати, тоа е ситуација која итно треба да се реши…  Прочитајте што друго лошо може да влијае на хармонијата во вашиот дом и на вашето здравје, според мислењето на фенг шуи мајсторите.

Според Фенг Шуи позицијата на креветот е многу важна. Меѓу другото, и поради онаа често користена изрека дека една третина од животот ја поминуваме во спиење. За да се ​​утврди каде е оптималната положба на вашиот кревет, во согласност со интуитвниот Фенг Шуи, најдобро е да застанете пред вратата на спалната соба и да се сврти кон внатре.

Внимавајте која врата во просторијата е главна (во случај кога во неа можете да влезете од повеќе страни). Тоа не е невообичаено во модерната домови, но, секако, не е добра енергија.

Постојат станови во кои речиси во секоја соба може да се влегува преку две врати, голем број простории имаат влезна врата и барем уште една заедничка со некоја друга просторија. Кој е еквивалентот поврзан со здравјето на членовите на семејството во такви простории? Конфузија, збунетост, вознемиреност, чудни симптоми на болест и неможноста да се постави вистинската дијагноза.

И во другите аспекти од животот кај оние што живеат во ваков дома владее тотален хаос. Постојано си го поставуваат прашањето – Зошто ми се случува ова? Тука не се работи за трагични настани, понекогаш дури и комично, но овие луѓе се секогаш се соочуваат со збркана состојба.

Значи, утврдете го влезот во спалната соба и држете се до тоа. Другите врати, доколку ги има, затворете ги и покријте ги со завеси, постери, гардероба … Најдете начин како да го сторите тоа, бидејќи во спротивно навистина нема никаква цел да се мачите понатаму околу поставувањето на креветите во поволна позиција.

Најдобрата позиција што можете да си ја замислите е дијагоналната позиција во однос на вратата, а ѕидот да биде што е можно поблиску до предниот дел на креветот, а ако тоа не е можно, тогаш тој што спие треба да има добар поглед на вратата додека лежи во креветот. Исто така, би било добро ако може без напрегање со погледот да ја опфати целата соба.

prugi-zid-1

Спиењето зад кабинети или паравани, каде што воопшто немаме поглед на вратата и не гледаме кога некој ќе влезе во собата, не носи добра и здрава енергија.  Исто така мора да се избегне ситуацијата директно од спротивната страна на вратата, која во Кина се нарекува „позиција на мртовец„. Оваа позиција нема веднаш да доведе до смртоносни болести, но ќе придонесе за несоница и нервоза, а по неколку години на спиење во таква позиција, може да предизвика сериозни здравствени проблеми.

Исто така, многу лошо е да спие, така што вратата е зад вашата глава. Сепак, најлоша можна опција е кога креветот е во средината на собата. Ова е местото каде што се сечат речиси сите енергии што доаѓаат од различни правци, и тоа многу неповолно влијае врз спиењето, но исто така и за состојбата на целиот организам.