Магазин

Ферхунде тешко болна

Ферхунде тешко болна

На славната туркса актерка Дениз Чакир, која македонската публика најмногу ја памети како Ферхунде од серијата „Кога лисјата паѓаат“ пред неколку денови и била дијагностицирана тешка болест.

Медиумите  во Турција, повикувајќи се на избори блиски до актерката, објавуваат дека на Чакир при рутинска контрола и е констатирана тумор на јајниците.

Поради чести болки во долниот дел од стомакот отишла на преглед каде лекарите констатирале промени на левиот јајник, при што и предложиле итна операција на актерката.

Актерката сепак не се сложила со итна операција и одлучила да побара  уште неколку мислења од истакнати турски лекари.