Спорт

ФФМ го претстави новиот дизајн на репрезентативниот дрес! (ФОТО)

ФФМ го претстави новиот дизајн на репрезентативниот дрес! (ФОТО)
Во куќата на фудбалот беше презентиран новиот дизајн на репрезентаивните дресови со кој се најави продолжувањето на соработката помеѓу Фудбалска Федерација на Македонија и германскиот бренд на спортска опрема ЈАКО.

Распространетото златно сонце со осум сончеви краци е национален симбол во повеќевековната историја на Македонија и претставува спокој, храброст и сила на сите Македонци. Инспирирани од знамето кое се виори на ветрот, дизајнерот го поставува „сонцето“ малку брановите.

-Дизајнот беше подготвен од страна на дизајнерот на Фудбалската Федерација на Македонија, Рахила Илиев, и би сакал да ѝ се заблагодарам за успешно подготвениот дизајн. Искрено се надевам дека новите дресови ќе ѝ донесат радост на Македонија и дека ќе им донесат среќа и мотив повеќе на играчите – истакна претседателот на Фудбалска Федерација на Македонија, Илчо Ѓорѓиоски.

novdresnamakedonija

Новите дресови за прв пат ги облекоа Богатинов и Ѓорѓев од А репрезентацијата и Маркоски и Алексовски од репрезентацијата до 21 година.

Новиот македонски фудбалски дрес наскоро ќе биде достапен и на официјалната интернет продавница на ФФМ, www.fanshop.ffm.mk.