Спорт

ФФМ обезбеди бесплатен влез за најмладите на натпреварите на македонските репрезентации

ФФМ обезбеди бесплатен влез за најмладите на натпреварите на македонските репрезентации

Фудбалската федерација на Македонија за најмладите овозможи бесплатен влез на Националната арена „Филип Втори“ за натпреварите Македонија – Израел, Македонија – Италија и Македонија (21) – Шкотска (21).

– За сите нас спортот, фудбалот и македонската репрезентација треба да биде заедништво. Од мали нозе се обидуваме да им наметнеме навика на најмладите дека спортот обединува, носи радост и единствено доживување. Фудбалската федерација на Македонија е еден од пионерите во европски рамки кога е во прашање поддршката на социјалните институции, придружбата на лицата со инвалидитет и овозможувањето децата и младите директно да бидат вклучени на натпреварите. Дел од овие деца живеат за еднаквост и рамноправност, а преку топката, фудбалот и дружењето уште повеќе ќе придонесеме кон развој на толеранцијата и разбирањето, вели претседателот на ФФМ, Илчо Ѓорѓиоски.

Сениорите утре го пречекуваат Израел, в недела Италија, додека младинците во вторник се среќаваат со Шкотска.

Сите натпревари ќе се играат на Националната арена „Филип Втори“ со почеток во 20 часот и 45 минути