петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 43

Фијаско на митингот на СДСМ во Аеродром

Само околу 400 луѓе дојдоа на митингот на СДСМ во скопската населба Аеродром, од кои најголем дел што беа на претходниот митинг во Кисела Вода, се пренасочиjа кон Аеродром.

aerorom

Последни вести

И вториот митинг на опозициската коалиција предводена од СДСМ доживува целосно фијаско.

Откако вчера нешто помалку од 4.000 граѓани дојдоа на првиот митинг на СДСМ во Прилеп, кој мина без еуфорија, со многу навреди, клевети и црна кампaња, слабиот интерес за собирите на опозицијата продолжува и денеска.

image-0-02-05-10a57f12541ef6c0c1fd83e83b10480307d103bcdaa3d973575beb1251f17739-v

Имено, само околу 400 луѓе дојдоа на митингот на СДСМ во скопската населба Аеродром, од кои најголем дел што беа на претходниот митинг во Кисела Вода, се пренасочиjа кон Аеродром.

image-0-02-05-ee6298f5d36d029b5c59f0dea92d1160314309d7235e9bce5d41fa38bda4b5b6-v

Со ова, Аеродром јасно покажува дека силно се противи на двојазичноста која ја најавува опозицискиот лидер Зоран Заев и граѓаните гласно порачуваат дека се за суверена и унитарна држава, а не за бинационална и редефинирана Македонија.

Најчитани вести