Македонија

Филип Петровски: Среќни ли се луѓето на Веруш што најавуваа граѓанска војна?

Филип Петровски: Среќни ли се луѓето на Веруш што најавуваа граѓанска војна?

Филип Петровски објави Фејсбук статус со кој ги објаснува денешните случувања.

fpetrevskii

Тој потсетува дека Зоран Верушевски и друг осомничен во „Пуч“ преку Скајп комуникација зборуваа за граѓанска војна и дека фамилијата на Заев е на одмор во Швајцарија.

„Како викаа луѓето на Веруш – ќе биде граѓанска војна. Среќни ли се сега?
Каде е сега Заев и неговата фамилија? Оу да они се на безбедно во Швајцарија“.