Македонија

Филмот „Деца на Сонцето“ во официјална конкуренција на фестивал во САД

Филмот „Деца на Сонцето“ во официјална конкуренција на фестивал во САД

Филмот „Деца на Сонцето“ од режисерот Антонио Митриќески е прикажан во официјалната конкуренција на фестивалот Белиот Wisconsin во Соединетите Американски Држави.

Филмот беше во конкуренција на 178 филмови и влезе во потесниот круг од седум филма кои се натпреваруваат за награда.

На 5 март ќе биде објавено кој филм е добитник на наградата.