среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 47

Филмот „Ослободување на Скопје“ ќе се прикажува на фестивалот во Братислава

На фестивалот на Раде Шербеџија, кој е режисер на филмот, ќе му биде доделена Наградата за извонредни достигнувања во светската кинематографија.

132414790

Последни вести

Македонскиот филм „Ослободување на Скопје“ во средината на ноември ќе се прикажува на официјалната програма на фестивалот во Братислава.

На фестивалот на Раде Шербеџија, кој  е режисер на филмот, ќе му биде доделена Наградата за извонредни достигнувања во светската кинематографија.

Филмот е македонски кандидат за Оскар и се прикажува во киното „Милениум“.

Најчитани вести