ТОП,Македонија

ВИДЕО: Финални подготовки – Новиот воз во декември ќе ги прими првите патници

ВИДЕО: Финални подготовки – Новиот воз во декември ќе ги прими првите патници
Фото: Телеграф.мк/Влатко Перковски

Во декември се очекува новиот македонски воз да ги прими првите патници. Веќе се вршат подготовките на возот пред да биде пуштен на пругите.

Електронска табла за управување, камери наместо ретровизори, монитори за кабината на машиновозачот, електронски дисплеи за означување на станиците, вакум-тоалети, климатизирани вагони има новиот македонски воз чии финални подготовки се веќе при крај, објави Телеграф.мк

Од Кина се ангажирани