четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Фирми се обиделе да избегнат царина во износ од околу милион денари

Две фирми на царинарницата Штип се обиделе да увезат машини и опрема и да избегнат царина во износ од околу милион денари.

carina

Последни вести

Две фирми на царинарницата Штип се обиделе да увезат машини и опрема и да избегнат царина во износ од околу милион денари (989.935 денари). Двата случаи, како што информираат од Царинската управа на Република Македонија биле откриени во септември годинава.

Фирма од Кочани се обидела да избегне давачки од 915.000 денари

Во првиот случај…

Најчитани вести