понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 77

Флоровски: Пред 25 години народот сакаше да биде свој на своето

Ние ја добивме нашата независност, а ја посакувавме бидејќи не сакавме некои поголеми центри да одлучуваат за Македонија и Македонците, но и на другите малцинства кои живеат во оваа земја, вели Флоровски.

florovski-640x303

Последни вести

Пред 25 години народот сакаше да биде свој на своето, вели поранешниот пратеник Александар Флоровски кој вчера гостуваше во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.

Во „Отворено студио“ на тема „Во пресрет на денот на независноста“ гости беа и поранешните пратеници Александар Флоровски и Мухамед Халили.

Најчитани вести