Спорт

Форс Индија и Заубер со заедничка жалба до ЕУ

Форс Индија и Заубер со заедничка жалба до ЕУ
Форс Индија и Заубер со жалба до Европската Унија

Портпаролот на ЕУ, Рикардо Кардосо изјави дека жалбата е примена и ќе се разгледа во најбрз можен рок.

Оваа жалба треба да биде стимуланс и за помалите тимови, кои одамна се жалат дека немаат еднакви права со моќните гиганти во Ф1, што пак ги спречува да постигнуваат подобри резултати.