Македонија

Форум за климатски промени во Тетово

Форум за климатски промени во Тетово

На Универзитетот на ЈИЕ во Тетово денеска во организација на Институтот за животна средина и здравје ќе се одржи научен форум насловен „Климатските промени и Македонија“.

На форумот ќе присустува и ќе се обрати министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири.