ТОП,Македонија

ФОТО: 10-на симпатизери на СДСМ во Берово, наспроти масовната поддршка за ГДОМ

ФОТО: 10-на симпатизери на СДСМ во Берово, наспроти масовната поддршка за ГДОМ

Десетина симпатизери на СДСМ денеска протестираа на улиците низ Берово. За разлика од нив на собирот на ГДОМ излегоа голем број граѓани, кои порачаа дека бараат избори на 5.јуни за излез од кризата која предолго трае.

Но, тоа е и реалната слика во цела Македонија: зад Граѓанското движење за одбрана на Македонија стојат најголемиот број на граѓани, за тоа да има избори на 5 јуни со кои ќе се стави крај на кризата. Од друга страна поддршка на деструктивните сценарија на СДСМ и насилните протести организирани од нив и од нивниот партнер Сорос се намалува од ден во ден.