Македонија,Политика

ФОТО: Пендаровски си го сменил името, што ќе стане со државнотo име

ФОТО: Пендаровски си го сменил името, што ќе стане со државнотo име

Според официјален документ од Собранието на Република Македонија од 2004 година името на  кандидатот за претседател на СДСМ, Стево Пендаровски било Стевчо Пендаровски.

Доколку името запишано во одлуката за именување на Пендаровски за претседател на Државната изборна комисија е точно, тоа значи дека тој во меѓувреме го променил своето лично име од Стевчо во Стево.

Доколку Пендаровски можел да го смени личното име, што останува доколку тој треба да одлучува за (не)промена на уставното име на државата.

IMG_6286