Политика

ФОТО: Албанско знаме на митингот на СДСМ во Велес- слаб одзив на велешани

ФОТО: Албанско знаме на митингот на СДСМ во Велес- слаб одзив на велешани
Опозициската коалиција предводена од СДСМ денеска митингува во Велес, каде наиде на слаб одзив од граѓаните на овој град.

На митингот на СДСМ може да се забележат и албански знамиња, кои секојдневно стануваат дел од предизборниот караван на опозицијата, благодарение на ветувањата на Заев за двојазичност, која е вовед за кантонизација и рекомпонирање на државата.

sdsm-veles-2