Македонија

ФОТО: Бебето кое се роди во дворот на гинекологија Чаир

ФОТО: Бебето кое се роди во дворот на гинекологија Чаир

Бебето кое дојде на свет во дворот на Гинекологија Чаир се вика Анџело, пренесува Здравство24.мк.

Мајката Перјан се породи во автомобилот на соседот, кој од Шуто Оризари ја донел до болницата “Мајка Тереза”.

500bebe-cair-1

Родилката за zdravstvo24.mk вели дека породувањето се случило многу брзо. За кратко време излегле лекар и сестра и со болничка количка ја внеле во операциона сала.

3500bebe-cair-2-640x360

Анџело е трето дете на Перјан. Има две ќерки. Не знаела кога и бил терминот за породување, бидејќи не одела на редовни прегледи. Само еден ден по породувањето на сопствено барање ја напушти болницата и со бебето си замина дома.

4500bebe-cair-3