среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 60

ФОТО: Бенгалски тигри играат танго

tigir

Последни вести

Фотографот Сувик Кунду го регистрира необичното однесување на тигрите во националниот парк Рантамбор, во индиската држава Раџастан.

Двата бестрашни предатори, се чини, како да танцуваат танго.

Тигрите се исправени на задните нозе и се додирнуваат со шепите, како во огледало. Следи една весела прегратка, а потоа другарите продолжуваат со танцот.

Со малку мака, тигрите ги савладаачекорите за танго. Следниот пат на „менито“ ќе биде застапен валцер.

Најчитани вести