ТОП,Македонија

ФОТО: Битолчани порачаа: „За Македонија се работи“

ФОТО: Битолчани порачаа: „За Македонија се работи“

Голем број битолчани и денеска излегоа на граѓанскиот собир организиран од страна на Граѓанското движење за одбрана на Македонија.

Насобраните граѓани носеа транспаренти на кои пишува „За Македонија се работи“.

gdom-bitola1-2

Тие уште еднаш потенцираа дека бараат одржување на изборите на 5. јуни, за кои сметаат дека се единствениот излез од кризата во земјава.