Македонија

ФОТО: Борците за демократија на СДСМ и на СОРОС демолираа медиум

ФОТО: Борците за демократија на СДСМ и на СОРОС демолираа медиум

Таканаречените и самопрогласени борци за слобода и демократија вечерва во своето вандалско однесување пред Владата на партискиот собир организиран од СДСМ и СОРОС демолираа медиум.

Просториите на Радио Слободна Македонија (РСМ) кои се наоѓаат веднаш спроти зградата попладнево беа мета на насилните протестанти предводени од СДСМ и СОРОС, кои ги искршиле стаклата од просториите на РСМ.

Оние кои секојдневно говорат за недостаток на слобода и демократија, вечерва вандалски нападнаа медиум, продолжувајќи ја политиката на опозицијата на напади врз медиуми.

rsm-1

Оние кои постојано говорат за демократија, всушност го практикуваат токму спротивното, а последниот пример јасно покажува и многу полошо од тоа, постапка која преставува налик на фашизоидно делување.