Македонија

ФОТО: Циклонот Талија корнеше дрвја во Куманово

ФОТО: Циклонот Талија корнеше дрвја во Куманово

Кумановскиот регион беше зафатен од силно невреме пропратено со поројни дождови кои поплавија подруми од згради. Силниот ветер откорнал неколку дрвја.

2

Најмногу штета имало на булеварот Октомвриска револуција, каде паднатите дрвја оштетиле неколку озила и скинале кабли на електрична и интернет мрежа.

Фото: kumanovonews.com