Македонија

ФОТО: Дебакл на СДСМ во Битола

ФОТО: Дебакл на СДСМ во Битола

Едвај десетина демонстранти на протестот на СДСМ во Битола.

Истовремено ГДОМ одржува народен собир, а од приложените фотографии може да се забележи огромна разлика. Илјадници битолчани со поддршка на собирот на ГДОМ за избори, наспроти 10-на на СДСМ за продолжување на кризата и одлагање на изборите.

sdsm1

sdsm
Протест на СДСМ/СОРОС

gdom bitola

gdom bitola3
Народен собир на ГДОМ

На граѓаните веќе им станува и повеќе од јасно што се крие зад протестите организирани од СДСМ и СОРОС и која е нивната крајна цел.

Битола е само еден доказ од низата, дека и така малата поддршка за СДСМ и нивниот партнер СОРОС се намалува од ден за ден.