Магазин

ФОТО: Десет пејсажи кои го одземаат здивот

ФОТО: Десет пејсажи кои го одземаат здивот

Нашата планета е преполна со неверојатни убавини од кои некои на сите нам ни се познати, додека за некои ретко кој слушнал нешто.

Каде и да патувате, секогаш може да наидете на интересни предели кои се последица од специфични климатски услови, географски локации или годишни времиња.

Michela Simoncini / Flickr.com

Поле со лалиња во Холандија

tedd okano / Flickr.com

Светен тунел во Јапонија

 iSavoch / Flickr.com

Тунелот на љубовта во Украина

 puliarf / Flickr.com

Полиња со лаванда во Велика Британија

YouTube / Screenshot

Планината Тианзи во Кина

Miradas.com.br / Flickr.com

Пејзаж од Боливија

Moyan_Brenn / Flickr.com

Кањонот Антилопа во САД

Paulo Fassina / Flickr.com

Планината Рораима во Јужна Америка

SteFou! / Flickr.com

Оризови полиња во Кина

Youtube / Screenshot

Парк во Јапонија