Македонија

ФОТО: Десетици илјади верници во манастирскиот комплекс Св. Богородица во Берово

ФОТО: Десетици илјади верници во манастирскиот комплекс Св. Богородица во Берово

Десетици илјади верници се собраа денес  во манастирскиот комплекс Св. Богородица во Берово каде се оддржува голем црковно-народен собир.

bogorodica.jpg1_-640x360

Верниците доаѓаат од сите краишта на Македонија, а подготвуваат и ручек за сите посетители во 120 котли.

На овој ден во манастирскиот комплекс, секоја година се собираат се поголем број верници.