Магазин

ФОТО: Десетте најубави плажи на светот

ФОТО: Десетте најубави плажи на светот

Погледнете кои се десетте најуникатни плажи, според “Tripadvsor“ кои мора да ги посетите за да поверувате.

1. Скриена плажа, Мексико. До ова тајно место пливате низ темен тунел

1

2. Бањите, Британските Девствени Острови. Скриени базени сместени помеѓу величествени камења

2

3.Махо плажа, Кариби. Гледајте како авиони летаат над вашата глава. ако сакате авиони, адреналин, пиво и плажа ова е вистинското место да го посетите.

3

4. Брег на камења, Јужна Африка. Погледнете ја познатата пингвин колонија.Одлично место да се видат овие неодоливи мали животни.

4

5. Дрифтвуд плажа, Флорида, САД. Прекрасен поглед, тивка плажа за пешачење и уживање.

5

6. Стакло плажа Калифорнија, САД. Уживајте во шарени стаклени камења кои ја покриваат цела плажа

6

7. Лиаохе Делта, Кина. Поголем дел од Црвениот плажа е природен резерват и овде можат да се најдат птици преселници.

7

8. Златен Стаорец плажа, Хрватска, долга речиси 580 метри

8

9. Потковица Плажа, Бермуда. Уживајте во прекрасната вода и розовата песок

9

10. Јокулшарлон лагуна, Исланд.. Искуство со спектакуларни ледени плочи

10