Балкан

ФОТО: Девојче нуди цвет на полицаец за да ја премине границата

ФОТО: Девојче нуди цвет на полицаец за да ја премине границата

Турската полиција ја штити својата граница од напливот мигранти во екот на бегалската криза, но едно мало девојче се обидело да ги „разоружа“ и најтврдокорните срца – девојченцето на полицајците им понудило цвеќе.

Илјадници бегалци, во најголем дел од Сирија се обиделе од Турција да влезат во Грција.
Турската полиција во кордони го блокирала преминот во Едрене, така што семејствата со мали деца биле принудени да спијат во блискиот камп.

devojce1

Фотографијата со слаткото девојче коешто му нуди цвет на турскиот полицаец го обиколи светот и е една од најсподелуваните фотографии на социјалната мрежа Твитер.

Фото: Yasin Akgul