Македонија

ФОТО: Дождот го испразни кампот пред Влада

ФОТО: Дождот го испразни кампот пред Влада

Поројниот дожд во неделата го испразни кампот пред Владата, а од друга страна пред Собранието во кампот на Чуварите на демократијата околу 150 граѓани се собраа за да го слушнат говорот на новинарот Миленко Неделковски.

kamp-vlada1-500

Во кампот на Чуварите на демократијата на дождот се дебатираше за актуелните теми, во исто време во кампот пред Владата забележително беше намален бројот на луѓе. Како што се гледа и на фотографиите што беа објавени во дел од медиумите, речиси и да немаше никого во кампот.

kamp-vlada2-500

За разлика од кампот пред Влада, во кампот на Чуварите на демократијата и покрај дождот се одржа едночасовна дискусија на која присуствуваа околу 150 граѓани кои со чадори го следеа говорот на новинарот и претставник на Граѓанското движење за одбрана на Македонија.

milenko-kamp2-500

Ова следниот ден на неговиот профил на Фејсбук го коментираше и Неделковски кој напиша:

„Вчера, во паркот спроти Собранието, при пороен дожд, луѓето останаа да слушаат, прашуваат, учествуваат во дебатата…
Пред Владата, празно. Лажните профили, депилираните педерчиња и професорките (и глумиците) што имаат плата од буџетот се како шеќерна волна. На дожд исчезнуваат“.

Во продолжение проследете го говорот на Неделковски: