Македонија

ФОТО: Едни со камења кон полицијата, други со љубов и почит

ФОТО: Едни со камења кон полицијата, други со љубов и почит

На собирот на ГДОМ, граѓаните со аплауз им оддаваат почит на македонските полицајци. Другата страна, предводена од СДСМ и СОРОС со камења, тупаници и вулгарни зборови и се спротиставија на полицијата.

И додека за сега епилогот од насилните протести предвидени од СДСМ и СОРОС, е двајца повредени и хоспитализирани полицајци, 20.000 граѓани пред седиштето на СДСМ се однесуваат со почит и љубов кон полицијата.