Македонија,Крими хроника

ФОТО: Еве како изгледа шлеперот кој го блокираше патот Скопје- Велес

ФОТО: Еве како изгледа шлеперот кој го блокираше патот Скопје- Велес

Шлеперот кој се преврте вчера на патниот прaвец Скопје – Велес, пред тунелот Катланово го блокираше сообраќајот во период од неколку часа.

Пред влезот на Скопје се создаде долга колона возила кои подолго време чекаа да се расчисти патот.

Шлеперот по неколку часа беше отстранет од патот, а сообраќајот и понатаму се одвиваше отежнато. Застој и забрана на некои патни правци за тешки товарни возила има и денеска, а од ЈП Македонија пат работат на расчистување на патиштата ширум земјава.

veles_skopje

katlaovo