Магазин

ФОТО: Еве како изгледала Мерлин Монро само неколку недели пред смртта

ФОТО: Еве како изгледала Мерлин Монро само неколку недели пред смртта

Серија фотографии од славната актерка, што се направен и 3 недели пред нејзината смрт на 4-ти јуни, ќе се најдат на аукција во Лондон.

Foto Profimedia

Последното фотографирање на Мерлин Монро било на 13-ти јули 1962 година на плажата во Санта Моника во Калифорнија, а славната актерка позирала пред објективот на нејзиниот пријател Џорџ Барис.

Foto Profimedia

Сетот фотографии е направен за книгата чиешто објавување било откажано поради смртта на актерката.

Foto Profimedia

Се предвидува дека сетот фотографиите ќе достигнат цела од 1.500 долари, а можни се и повисоки износи, имајќи ги во предвид колекционери што несомнено ќе сакаат да ги имаат.