недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

ФОТО: Еволуција на малиот црн фустан

Поврзани вести

Ниту едно парче облека толку долго не го задржал статусот на култно парче како малиот црн фустан, на кој во однос на популарноста може да му „парира“ само џинсот и белата кошула.

lbd-2

Малиот црн фустан (англ. little black dress или скратено LBD) прв пат бил виден во 1926-тата година на цртежот на кој Коко Шанел го прикажала нејзиниот фустан The Ford. Уредниците на магазинот Вог овој фустан тогаш го нарекоа по тогашниот Модел Т автомобил, а првата верзија имала долги ракави и била изработена од црна свила со четири дијагонални пруги што се простирале низ целата површина.

lbd-3

Според нив…

Најчитани вести