Магазин

ФОТО: Фока се сонча на лежалка во Самос во Грција

ФОТО: Фока се сонча на лежалка во Самос во Грција

Утрово туристите на грчкиот остров Самос биле изненадени од глетката која ги пречекала на плажата.

Имено, на една од лежалките била легната фока која изгледала како пријатно да ужива и да се одмара.

Научниците откако ги виделе фотографиите изјавиле дека ова можеби и е првиот ваков случај и дека никаде порано не било забележано вакво однесување на една фока.

FOKA1

FOKA2