Македонија

ФОТО: Големо свлечиште му се заканува на битолско Кукуречани

ФОТО: Големо свлечиште му се заканува на битолско Кукуречани

Селаните од битолското село Кукуречани денеска забележале дека над црквата, која се наоѓа над селото се појавила пукнатина на земјата долта триесетина метри.

Мештаните стравуваат од можно свлечиште. Екипи од кризниот штаб биле на лице место и се очекува преземање на мерки за спас на Кукуречани, јави ТВ Тера.

1

2

3

4