Магазин

ФОТО: Градот каде Божик трае цела година

ФОТО: Градот каде Божик трае цела година

Во Кина постои град во кој секој ден е Божик. Но, тоа не е затоа што граѓаните ги сакаат овој празник, подароците и Дедо Мраз. Овој град е еден од најголемите производители на божикни украси во светот.

Градот Јиву, кој се наоѓа на два часа возење од Шангај е вистински рај за љубителите на Божик. Овде можете да најдете елки, декорации, лампиони, украси и играчки какви ќе посакате. Затоа на оние кои живеат во овој град, Божик им трае цела година.

2

3