Македонија

ФОТО: Граѓаните ги искинаа подметнатите плакати од СОРОС

ФОТО: Граѓаните ги искинаа подметнатите плакати од СОРОС

Граѓаните на собирот на ГДОМ ги искинаа подметнатите плакати од платениците на соросовата фондација, чии провокатори попладнево се обидоа да уфрлат транспарент насочен против НАТО организацијата.

На еден од подметнатите транспаренти кои беа закачени на оградата на контра-протестот пред Собрание пишуваше: НАТО = Северноатлантска терористичка организација. Граѓаните поддржувачи на ГДОМ, веднаш го искинаа ваквиот подметнат транспарент. ГДОМ во неколку наврати досега има повторено дека се залага за европска Македонија, евроатлантски интегрирана.

nato-1

Колку беше провиден трикот на опозицијата најдобро говори дека ваквиот транспарент веднаш се најде ударно на опозициските портали, со цел да се искористи во политичка конотација. Дополнително, доколку подобро се погледне транспарентот, ќе се види дека истиот според начинот на изработка наликува на транспарентите кои соросовите платеници ги носат на своите протести.

nato-1 nato-2 nato-3-768x431

Ваквиот примитивен обид да се оцрни протестот на ГДОМ, кој поддржува члество во ЕУ и НАТО, веднаш беше препознаен и пресретнат, а уфрлените провокатори разобличени.