Македонија

ФОТО: Граѓаните на Крива Паланка едногласни „За Македонија се работи“

ФОТО: Граѓаните на Крива Паланка едногласни „За Македонија се работи“

„За Македонија се работи“. Оваа порака беше упатена од седум градови во Македонија, меѓу кои и од Крва Паланка.

palanka-1

Граѓанското движење за одбрана на Македонија денеска одржува граѓански собири во 7 градови во Македонија, меѓу кои и Крива Паланка.

palanka8

Голем број на граѓани од Крива Паланка излегоа на улица да порачаат дека: „За Македонија се работи“ како и дека сакаат избори на 5 јуни со кои треба да се стави крај на политичката криза.

palanka6 palanka6