ТОП,Македонија

ФОТО: Груевски и Димитриев на ручек со рударите

ФОТО: Груевски и Димитриев на ручек со рударите

Премиерот Емил Димитриев придружуван од претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денеска присуствуваа на свеченоста по повод одбележување на почетокот со работа на рудникот за олово и цинк „Злетово“ во Пробиштип (Плато за истовар на руда).

DSC_8863

Посетата ја искористија и за неформален разговор и ручек со рударите од овој рудник.

DSC_8855

Инаку, производството  во рудникот ќе го обнови новиот концесионер, бугарската компанија „Минстрој“, која согласно договорот со македонската Влада  треба да го рестартира и рудникот „Тораница“  – Крива Паланка.

DSC_8851

DSC_8846 DSC_8841 DSC_8816